Clicky


Bowie Bontrup op rand van faillissement?

Bowie Bontrup op rand van faillissement?
27-01-2014 11:07 | Faillissementen | auteur De Redactie

LANDHORST - Een onaangename verrassing maandagochtend 27 januari voor de 200 werknemers van Bowie Recycling uit Landhorst. De deur bij Bowie zit maandagochtend op slot.

Het gaat al langere tijd niet goed bij Bowie. Henri Janssen bevestigd de berichten. "Alle locaties van Bowie zitten op slot. Werknemers hebben dat bij mij gemeld. Ik kan echter weinig voor ze doen want niemand is bereikbaar."

"De werknemers hebben deze maand nog geen loon ontvangen. Ik had voor 31 januari weer een afspraak voor ene gesprek bij het bedrijf", voegt Janssen toe.

Volgens bronnen wil het bedrijf dinsdag zelf faillissement gaan aanvragen. Het is op dit moment nog niet bekend om welke BV('s) het exact gaat.

Korte tijd later meldt Henri Janssen dat hij "via een klant van Bowie een brief onder ogen heeft gekregen van de ABN-Amro bank dat Bowie Bontrup vorderingen aan die bank heeft verpand".

Ook de redactie van Transport Online heeft maandagochtend geprobeerd contact te leggen met Bowie. Echter bij het hoofdkantoor van Bowie staat het antwoordapperaat aan waarop een melding te horen is dat het bedrijf gesloten is.

Op het mobiele telefoonnummer van eigenaar Roel Bontrup is eveneens een antwoordpapparaat actief met de mededeling dat Bontrup "wegens omstandigheden niet bereikbaar" is.

Bij de totale Bowie groep werken circa 200 mensen.