Clicky


Gerard de Rooy en zijn mannen weer thuis na succesvol Dakar-avontuur

Gerard de Rooy en zijn mannen weer thuis na succesvol Dakar-avontuur
21-01-2014 16:29 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Maandagmiddag stond een ontvangstcomité van familie en vrienden het Iveco Dakar De Rooy-team op te wachten op het vliegveld Zaventhem bij Brussel. Met een touring car waren ze afgereisd naar België om hun helden op te wachten. Niet alleen in de trucks zijn de Dakar-boys razendsnel, ook met het vliegtuig. Het Dakar-Team kwam een half uur eerder dan gepland aan in Brussel.

“Ik heb de afgelopen twee weken in Zuid Amerika weken heel, heel veel toeschouwers gezien langs de weg, maar ik moet zeggen, dit hier in de aankomsthal is toch ons mooiste publiek!”

Nog steeds heerste bij het gehele team een groot gevoel van tevredenheid, omdat het de Rooij-team met de vier Iveco’s een fantastische prestatie had geleverd. De kopman van het team had met de Iveco Powerstar lang tijd op kop gereden, terwijl ook de drie Trakkers voortdurend voorin het startveld te vinden waren. Het onderlinge verschil in de einduitslag van Dakar wordt meestal eerder geschreven in uren, maar tot aan de finish in Valparaiso hadden Karginov (Kamaz) en Gerard de Rooij (Iveco Powerstar) nek aan nek gereden. En aan de meet was het verschil slechts iets meer dan 3 minuten.

Jan de Rooij

Ook teamcaptain Jan de Rooij deelde schouderklopjes uit aan zijn mannen. “De eerste plaats zou natuurlijk de kroon zijn geweest op de inspanningen van het hele team, maar terugkijkend op alle resultaten en de omstandigheden is er een prestatie geleverd die gezien mag worden. Om na 13 loodzware Specials onder de moeilijkste omstandigheden en een zinderende finale slechts een verschil van drir minuten met de nummer één te hebben is een formidabel resultaat. Met drie Iveco’s in de top tien van het klassement, de in de harde praktijk bewezen betrouwbaarheid en prestaties van de nieuwe FPT Euro 6 technologie, de veilige terugkeer van de bemanningen en het nagenoeg ongeschonden materiaal kan ik alleen maar zeggen dat er met verstand is gereden”, aldus De Rooij Sr.

Namens Iveco Nederland overhandigde Wim Meerens, de tevreden marketing manager van de Nederlandse importeur, alle teamleden een boekwerkje met daarin een overzicht van de prestaties van de vier Iveco’s in alle dertien Specials. En die waren letterlijk om over naar huis te schrijven. “Dan is er maar één conclusie, te trekken: prestaties van wereldklasse", zei Meerens. “Namens alle truck- en Iveco-fans die de afgelopen weken de prestaties van Team Iveco Dakar De Rooy dagelijks gevolgd hebben, THANK YOU GUYS.”

“En nu gauw naar huis,” zei Gerard, “want zo’n terugreis van 24 uur gaat je niet in de koude kleren zitten. Het leek wel de 14e etappe.”

Binnenkort zullen de gifgroene Iveco’s ook de thuisreis aanvaarden, maar dan overzee.