Clicky


Succesvolle rally vol uitersten voor Eurol VEKA MAN Rally Team

Succesvolle rally vol uitersten voor Eurol VEKA MAN Rally Team
19-01-2014 10:01 | Uitslagen | auteur De Redactie

VALPARAÍSO - De laatste etappe van de zwaarste rally ter wereld is verreden en de rijders van het Eurol VEKA MAN Rally Team zijn de laatste finishlijn van Dakar 2014 in Valparaíso gepasseerd. Na een rit van 150 kilometer door heuvels vol cactussen, kon naar de eindresultaten van het team gekeken worden; één etappeoverwinning voor Peter Versluis en twee top tien noteringen.

De Dakar Rally 2014 was voor het Eurol VEKA MAN Rally Team een succesvolle rally vol uitersten. Met een etappeoverwinning op zak en met nog maar drie etappes te gaan, vloog Peter Versluis hard uit de bocht en heeft hij de rally moeten beëindigen.

Het ging Marcel van Vliet beter af. Zijn equipe stond al aan het begin van de rally stevig in de top drie en werd al snel gezien als een van de kanshebbers op een podiumplaats. Uiteindelijk schreef hij de negende positie van het algemeen klassement op zijn naam.

René Kuipers reed enorm steady gedurende de hele rally. Zijn equipe reed al vroeg de top tien in, om op een achtste plaats te eindigen. Ook de rijders van de service trucks hebben een enorme prestatie neergezet. Steven Rotsaert pakte overall de negentiende en Dave Ingels de 38ste plaats.

Mooi visitekaartje

Niet alleen de equipes maar ook vooral de monteurs van het team hebben niet te evenaren prestaties neergezet om trots op te zijn. Mede daardoor heeft het hele team tijdens deze 35ste editie van Dakar een mooi visitekaartje afgegeven en laten zien dat er de komende editie(s) serieus rekening met ze gehouden moet worden!

Gerard de Rooy wint de Dakar Rally 2014 net niet

Tot het laatste moment bleef de ontknoping van Dakar 2014 spannend en leek de truck van Gerard de Rooy de rally te winnen. De laatste paar kilometers won hij veel tijd op zijn directe concurrent Karginov en kwam als eerste over de finishlijn. Maar omdat Karginov vlak voor de finish een auto hielp rechttrekken, bepaalde de wedstrijdleiding dat de Rus deze verloren tijd terugkreeg en dat hij de winnaar was van Dakar 2014.