Clicky


Twee rijders van Eurol VEKA MAN Rally Team in top tien

Twee rijders van Eurol VEKA MAN Rally Team in top tien
17-01-2014 09:24 | Uitslagen | auteur De Redactie

EL SALVADOR - De elfde etappe was de Koninginnenrit van Dakar. Deze verliep van Antofagasta naar El Salvador en startte met 144 kilometer aan verbindingsroute. De 605 kilometer lange klassementsproef ging dwars door de Atacama woestijn, waar de rijders door het zand reden. Heel veel zand. Een rit waarbij de technische limieten van de trucks weer werden opgezocht.

Twee rijders van het Eurol VEKA MAN Rally Team staan nog steeds in de top tien van het algemeen klassement. Als derde en vierde Nederlander in stage 11 behielden Marcel van Vliet en René Kuipers, respectievelijk de 9e en 10e plek. De servicetrucks van Steven Rotsaert staat nu op een 19e plaats en Dave Ingels neemt op dit moment de 35e plek in.

Algemeen klassement

Met nog twee etappes voor de boeg heeft vandaag de Kamaz van Andrey Karginov de leiding in het overall klassement van Gerard de Rooy overgenomen. De kamikaze Rus reed na een rit van 6 uur en 22 minuten over de finish en heeft nu een voorsprong van 7 minuten 56 seconden op Gerard de Rooy in het algemeen klassement.

Einde van Dakar in zicht


Het aantal equipes is met nog twee etappes te gaan inmiddels sterk uitgedund. Van de 70 vrachtwagens die in Rosario aan de start stonden voor hun Dakar avontuur, zijn er inmiddels nog maar zo’n 50 over. Vrijdag wordt de twaalfde etappe gereden met een special stage van 350 kilometer en zaterdag starten we aan de slotetappe van Dakar, een korte rit van 157 kilometer die zal eindigen in Valparaíso.