Clicky


Peter Versluis definitief uit Dakar Rally

Peter Versluis definitief uit Dakar Rally
16-01-2014 09:27 | Uitslagen | auteur De Redactie

In de tiende etappe van de Dakar Rally 2014 is de truck van Peter Versluis uit de bocht is gevlogen en heeft de equipe de rally moeten beëindigen. Navigator Jurgen Damen brak bij het ongeluk zijn sleutelbeen en is teruggevlogen naar het bivak in het Chileense Antofagasta. De beschadigde MAN truck wist op eigen kracht het bivak weer te bereiken.

Concullega trucker Gerard de Rooy liet zich direct van zijn sportieve kant laten zien. Hij kwam direct polshoogte nemen bij het Eurol VEKA MAN Rally team.

De tiende etappe van Iquique naar Antofagasta bestond uit veel duinen en fesh-fesh. In het begin van deze etappe kwam Marcel van Vliet door te weinig gang bovenop een duin stil te staan, waar een truck van een ander team hem licht raakte. Direct na dit voorval kreeg hij een lekke band, verloor veel tijd en viel terug van de zevende naar de negende plaats in het algemeen klassement.

De equipe van René Kuipers had moeite met het vinden van enkele waypoints, maar wisten toch één positie winnen in het klassement een achtste plaats.