Clicky


Passagierstrein ontspoord in Hilversum

Passagierstrein ontspoord in Hilversum[+foto]
15-01-2014 16:28 | Ongevallen | auteur De Redactie

HILVERSUM - Een rijtuig van een passagierstrein is woensdagmiddag ontspoord in Hilversum. De wagon is met de wielen in het grind terechtgekomen, laat Prorail weten. De sneltrein staat nog overeind. Een passagier heeft een pijnlijke knie en een andere rugpijn, meldt een politiewoordvoerder.

De trein was net vertrokken uit Hilversum. Op ongeveer honderd tot tweehonderd meter vanaf het station ontspoorde het rijtuig rond 16.00 uur. De trein reed op dat moment nog langzaam, aldus een woordvoerder van de NS. De oorzaak van de ontsporing is nog onbekend. Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn gearriveerd bij de trein.

In de trein zaten volgens de NS ongeveer enkele honderden passagiers. Die zijn in ongeveer een uur uit de trein gehaald en met bussen verder vervoerd. De trein staat deels op een spoorwegovergang. De politie regelt het verkeer daar.

Tussen Hilversum en Naarden-Bussum rijden geen treinen door het ongeluk. De extra reistijd is een halfuur tot een uur. Hoelang de situatie nog gaat duren is nog onbekend. Tussen Naarden en Bussum worden bussen ingezet.

De Maatschappij Voor Beter OV wil dat de spoorsector onder verscherpt toezicht van de Inspectie Leefomgeving en Transport wordt geplaatst. De belangenorganisatie maakt zich zorgen over de onderhoudstoestand van de spoorinfrastructuur en treinen.

In december werden intercity's uit dienst genomen wegens achterstallig onderhoud, strandde tussen Den Bosch en Nijmegen een oude stoptrein met een vastgelopen wielstel en werd het spoor geregeld buiten dienst gesteld wegens noodreparaties, somt de belangenclub op. "De ontsporing van een reizigerstrein bij Hilversum is de druppel die de emmer doet overlopen." (Novum)

©Foto: AS Media