Clicky

Negende etappe goed verlopen voor Eurol VEKA MAN Rally Team

15-01-2014 09:46 | Uitslagen | auteur De Redactie

IQUIQUE - In Chili werd dinsdag de negende etappe van Dakar gereden van Calama naar Iquique. Voor het Eurol VEKA MAN Rally Team is deze 422 kilometer lange etappe goed verlopen. De rijders startten op meer dan drie kilometer hoogte, passeerden het meest noordelijke punt van de rally, de gevreesde Atacamawoestijn en eindigden de rit bij de Grote Oceaan. Het laatste deel van de proef bestond uit een drie kilometer lange spectaculaire ‘zwarte piste’ met een hellingspercentage van ruim 30 procent. Met onderaan deze enorme duin, de finishlijn in Iquique.

Marcel van Vliet eindigde deze etappe als twee Nederlander op een zevende plek en is maar liefst drie plaatsen in het algemeen klassement gestegen naar plaats 7. Ook René Kuipers reed weer een goede proef, hij verloor geen tijd en behield daarmee zijn de negende positie in het klassement.

Peter Versluis zette nog wel de vierde tussentijd op meetpunt vier neer, maar viel daarna stil. Hij reed hard in een groot gat met als gevolg een gat in de carter pan. Nadat de servicewagen van Dave Ingels het probleem had verholpen, kon Versluis zijn race vervolgen. Hij eindigde als 40ste en viel zes plaatsen terug in het klassement naar de 23e plaats. Steven Rotsaert eindigde deze dag op een 22ste plaats en heeft zijn 22ste plek in het algemeen klassement weten te behouden.

In de etappe zette de nummer twee van het klassement, de Rus Karginov, de aanval op De Rooy verder door. De voorsprong van De Rooy in het algemeen klassement slonk met meer dan de helft naar iets meer dan 13 minuten.