Clicky


Eurol Veka MAN: Snelle achtste etappe op grote hoogte

Eurol Veka MAN: Snelle achtste etappe op grote hoogte
14-01-2014 09:23 | Uitslagen | auteur De Redactie

De achtste etappe van Dakar was de eerste dag voor de rijders op Chileense bodem. Er werd over een hard en rotsachtig terrein een snelle klassementsproef gereden van 302 kilometer van Salta naar Calama. De vrachtwagens behaalden op de lange rechte stukken snelheden van gemiddeld meer dan 100 kilometer per uur.

Een overwinning voor Peter Versluis zat er vandaag niet in, maar hij reed wederom een prima race en finishte op een vijfde plek, iets meer dan achtenhalve minuut achter de winnaar van dag Karginov. Ook Marcel van Vliet had er flink de vaart in en finishte net achter zijn teamgenoot op de zesde positie. René Kuipers eindigde in de daguitslag als zestiende.

Steven Rotsaert reed vandaag een probleemloze rit en roemde de monteurs van het team. Zij hadden de hele nacht doorgewerkt en in een recordtijd van zes uur zijn gecrashte truck gerepareerd. Wel hadden enkele rijders van het Eurol VEKA MAN Rally Team nog last van onbalans in de remmen. Een eerst reactie van Peter Versluis na deze stage was dan ook: ‘Lekker gereden, maar weer problemen met de remmen’.



Rijden op grote hoogte

Er werd gereden door een adembenemende omgeving en op een hoogte tussen 2.400 en 3.500 meter. De ijle lucht zorgde voor een extra uitdaging voor mens en machine, door een tekort aan zuurstof.

Voor de mannen van het Eurol VEKA MAN Rally Team geldt dat ze iedere dag in staat zijn een etappe te winnen, zeker als ze de komende dagen langzamerhand de duinen in gaan. Het gaat de volgende etappes dus erg spannend worden.