Clicky


'Giftreinen Betuwelijn weer over passagiersnet'

'Giftreinen Betuwelijn weer over passagiersnet'
14-01-2014 09:14 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een groot deel van de goederentreinen die nu nog over de Betuwelijn gaan, rijden de komende zeven jaar weer over het passagiersnet door Nederlandse steden. Duitsland werkt van volgend jaar tot 2022 aan een nieuw spoor en daarom kunnen veel minder goederentreinen over de Betuwelijn rijden, schrijft De Telegraaf dinsdag.

Van de honderd vrachttreinen die nu dagelijks over de Betuwelijn gaan, zijn er in sommige jaren nog maar dertig mogelijk, zegt het ministerie van Infrastructuur in de krant. De rest moet dan onder meer door de Brabantse steden Breda, Tilburg en Eindhoven rijden. Daar zitten ook giftreinen bij, zegt een woordvoerder van de grootste spoorvervoerder DB Schenker in de krant.

De Betuwelijn was juist aangelegd om het passagiersnet te ontlasten en goederentreinen met gevaarlijke stoffen uit grote steden weg te houden. Vorig jaar ontspoorde een giftrein in het Belgische Wetteren. Daarbij viel een dode. De krant verwacht mede hierdoor veel protest van de bevolking tegen giftreinen door hun woongebied. (Novum)