Clicky


Mammoet Road Cargo bereikt de status van Authorised Economic Operator (AEO)

Mammoet Road Cargo bereikt de status van Authorised Economic Operator (AEO)
13-01-2014 16:40 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Mammoet Road Cargo heeft op 27 december 2013 het AEO certificaat Douanevereenvoudigingen en Veiligheid verkregen.

Al sinds de oprichting in 2001 is Mammoet Road Cargo continu bezig zichzelf te verbeteren. Eerdere certificaten die het bedrijf in ontvangst mocht nemen en die de kwaliteit van de organisatie bekrachtigen zijn ISO (kwaliteitsmanagement), VCA (veiligheid, gezondheid en milieu) en Green Logistics.

Met het behalen van het AEO certificaat heeft Mammoet Road Cargo opnieuw bewezen een betrouwbare partner te zijn voor zowel bestaande als potentiële opdrachtgevers en leveranciers.

Hoewel de AEO-status een aantal voordelen met zich meebrengt op het gebied van douanecontroles is dit voor Mammoet Road Cargo niet de belangrijkste beweegreden geweest om over te gaan tot de AEO aanvraag. Voor Mammoet Road Cargo is de AEO-status eerder een kwaliteitslabel dat laat zien dat alle processen binnen de organisatie ‘in control’ zijn.

Het proces van de AEO aanvraag en de latere monitoring zijn momenten waarop de logistieke-, douane-, financiële-,administratieve, beveiligings- en ICT-processen kritisch geanalyseerd, beoordeeld en waar nodig aangepast worden.

Dit heeft tot gevolg dat de gehele organisatie betrokken is bij een continue verbetering en innovatie van zichzelf, wat leidt tot een algehele verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening die de organisatie haar klanten biedt.

Mammoet Road Cargo verzorgt kris kras door geheel Europa exceptionele transporten voor talloze (inter)nationale opdrachtgevers. Alles wat te lang, te breed, te hoog of te zwaar is, behoort tot het ladingpakket. Met dagelijks circa 100 transporten onderweg en bijna 100 gemotiveerde medewerkers is Mammoet Road Cargo één van de Europese marktleiders op het gebied van exceptioneel transport.