Clicky


Eurol VEKA MAN Rally Team: Geen rust tijdens rustdag Dakar

Eurol VEKA MAN Rally Team: Geen rust tijdens rustdag Dakar [+video]
12-01-2014 10:56 | Uitslagen | auteur De Redactie

SALTA - De eerste week van Dakar was voor het Eurol VEKA MAN Rally Team een week van uitersten. Het was de week waarin Marcel van Vliet lang op de tweede plek in het klassement heeft gereden, René Kuipers zich sterk de top tien in reed en Peter Versluis na wat ongelukkige dagen het tij wist te keren en de eerste dagzege veroverde tijdens de zesde etappe.

Steven Rotsaert rijdt een goede rally en in zijn snelle truck heeft hij zich in een paar dagen tijd zo’n 10 plaatsen in het klassement omhoog gereden, naar plaats 16. Dave Ingels rijdt in de servicetruck, staat nu op de 38ste plaats en is onze 6x6 held. Het mag duidelijk zijn dat het team erg uitkijkt naar de laatste zeven etappes.

Argentijnse biefstuk en Hollandse friet

De rustdag op het bivak was gemoedelijk, de druk was even van de ketel en alle trucks waren zonder grote problemen binnengekomen. In de avond stond Peter Versluis achter een zelfgemaakte barbecue Argentijnse biefstukken te bakken voor het hele team en de 19 zakken zelfgemaakte friet maakten het feest compleet. De sfeer in het team was heel goed en René Kuipers omschreef het als een hechte familie.

Het was natuurlijk ook een dag waarop aan de wagens gesleuteld werd. De nacht daarvoor, direct na de zesde etappe, had het team al tot in de late uurtjes hard doorgewerkt om zo tijdens de rustdag alleen nog maar de puntjes op de 'i' te hoeven zetten. Eén van die puntjes was het vervangen van alle kapotte ramen. Het noodweer van zaterdag bemoeilijkte het werk voor de monteurs behoorlijk. Maar voor alles is een oplossing, met zeiltjes en andere constructies is alles toch gelukt. De rustdag is altijd het uitgelezen moment om alle data goed door te nemen, de rijstijlen met elkaar te vergelijken en je voor te bereiden voor de laatste zeven etappes van Dakar.