Clicky


Politie vindt zes gestolen bouwvoertuigen op twee vrachtwagens

Politie vindt zes gestolen bouwvoertuigen op twee vrachtwagens[+foto's]
20-12-2013 18:59 | Buitenland | auteur De Redactie

SOLTAU(D) - Dankzij een samenwerking tussen de Duitse en Deense politie zijn dinsdag 17 december zes gestolen bouwvoertuigen terug gevonden. De voertuigen hebben samen een waarde van 400.000 euro.

De Deense politie had de Duitse politie op de hoogte gesteld van de diefstal van vier bouwvoertuigen. De voertuigen werden in de nacht van maandag op dinsdag in de buurt van het Deense Esbjerg gestolen. Volgens ondezoek van de Deense politie bleken de voertuigen inmiddels op een parkeerplaats in het Duitse Soltau te staan.

Onmiddelijk startte de Duitse politie een onderzoek en trof een Roemeense vrachtwagen aan. In eerste instantie waren er geen personen aanwezig. Achterop de vrachtwagen stonden drie van de vier gestolen bouwvoertuigen.

Ook andere vrachtwagens op de parkeerplaats werden gecontroleerd. Dit leidde naar nog een vrachtwagen. Voor beide voertuigen werd een huiszoekingsbevel aangevraagd.

In de namiddag kon deze worden verricht. De vrachtwagenchauffeurs van beider voertuigen werden in hechtenis genomen.

Naast de vier gerapporteerde gestolen voertuigen vond de Duitse politie nog twee gestolen bouwvoertuigen.

De Deense politie heeft om uitlevering van de twee verdachten gevraagd. De rechter heeft de uitlevering inmiddels goedgekeurd en de twee wachten nu in de gevangenis van Bremervörde op hun uitlevering aan Denemarken.

De vrachtwagens en bouwmachines zijn in beslag genomen.

©Foto's: Polizeiinspektion Heidekreis