Clicky


CTU exploitant containerterminal Flevokust

CTU exploitant containerterminal Flevokust
16-12-2013 20:24 | Algemeen | auteur De Redactie

LELYSTAD - De Theo Pouw Groep, provincie Flevoland en gemeente Lelystad hebben maandag 16 december 2013 een overeenkomst getekend waarmee containerterminal CTU de exploitant wordt van de nieuwe containerterminal van Flevokust.

Dinsdagavond 17 december besluit de gemeenteraad van Lelystad over de realisatie van het bedrijventerrein met binnenvaarthaven. De containerterminal zal binnen de nieuw te ontwikkelen multimodale overslaghaven ten noorden van Lelystad een belangrijke rol vervullen.

Een aantal weken geleden tekenden de drie partijen een intentieverklaring die in de afgelopen weken concreet is gemaakt. Gedurende deze periode onderzocht CTU wat de haalbaarheid van het plan is. Gezien de positieve uitkomsten van dit onderzoek heeft de Theo Pouw Groep (moederbedrijf van CTU) een besluit genomen en de overeenkomst ondertekend.

CTU heeft al eerder gekeken naar de mogelijkheden om een terminal in Flevoland toe te voegen aan haar netwerk van terminals. Etienne Morriën, directeur van CTU: “CTU heeft verschillende terminals verspreid over Nederland. Lelystad past logistiek goed binnen ons bedieningsgebied. Bovendien vinden veel ontwikkelingen plaats in Lelystad en de regio, waardoor Flevokust een buitengewoon interessante locatie is voor een containerterminal. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de containerterminal van Flevokust een succes zal worden. Het wachten is nu op een positief besluit van de Gemeenteraad en daarna van Provinciale Staten van Flevoland. Vervolgens kunnen we van start met de realisatie van Flevokust.”