NMa onderzoekt fusieplannen A-ware Logistics, AB Groep en HeuvelTrans-Tiel

NMa onderzoekt fusieplannen A-ware Logistics, AB Groep en HeuvelTrans-Tiel LOPIK - A-ware Logistics, AB Groep en HeuvelTrans-Tiel willen nog dit jaar als één transportonderneming verder. De eindverantwoordelijke voor deze nieuwe combinatie wordt algemeen directeur en grootaandeelhouder Dennis Wetenkamp van de AB Groep op Texel. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt of er sprake is van kartelvorming.

"Wij willen samengaan vanwege de schaalvergroting. Het is een bundeling van krachten. Belangrijk als je ziet wat er momenteel in de transportbranche aan de hand is. De huidige markt is erg moeilijk", vertelt algemeen directeur Adriaan Vis van A-Ware Logistics maandagmiddag aan Transport Online.

Hij vervolgt: "Wij kunnen een sterk collectief vormen tegen de concurrentie."

"In eerste instantie werken wij samen en als de NMa positief besluit gaan we in de toekomst verder als één onderneming. Wij hopen dat het dit jaar nog gaat gebeuren. Er is nog geen naam bekend, maar dat zou één van de bestaande namen kunnen zijn."

"Ik verwacht dat het onderzoek van de Nma geen problemen gaat opleveren. De markt blijft toegankelijk voor andere partijen. Er is genoeg concurrentie in de koeltransporten over."

Geen nadelige gevolgen chauffeurs
"Er vanuit gaande van de afspraken die er nu liggen verwacht ik geen nadelige gevolgen voor de chauffeurs van de drie bedrijven."

Zijn er nog meer groeiwensen? Vis: "Ik sluit niks uit. Maar wij moeten reëel zijn en eerst dit tot een succes maken", klinkt het.

Volgens hem blijven de directeuren van de drie bedrijven binnen de nieuwe onderneming werkzaam.

Conform de SER-fusiecode zijn de werknemersorganisaties en de SER op de hoogte gesteld van de voorgenomen transactie en is de ondernemingsraad om advies gevraagd.

Door de nieuwe combinatie ontstaat er een logistieke dienstverlener met ruim 800 voertuigen die met name actief is op het gebied van koel-en aardappeltransport.

Combinatie
"Om het voortbestaan van onze activiteiten te waarborgen ben ik op zoek gegaan naar een combinatie waarbinnen dat mogelijk is", reageert Johan van den Heuvel algemeen directeur en grootaandeelhouder HeuvelTrans-Tiel.

"We hebben dezelfde ambitie waar het gaat om de dienstverlening aan onze klanten. Het samengaan van de drie bedrijven is een absolute voorwaarde om deze gezamenlijke ambitie te realiseren", aldus Wetenkamp.

©Transport Online | Marcel van der Voort

Lees ook:
» Schipper Kaas onder de paraplu van A-ware
» A-ware neemt Fresh Support over

H.Z. Transport na fusie verder als H.Z. Logistics

missing-image DE LIER - Vanaf 1 februari gaat H.Z. Transport door het leven als H.Z. Logistics. De aanleiding hiervan is het afgeronde fusieproces met Van der Gaag De Lier Transport.   De nieuwe naam H.Z. Logistics past beter bij het gr...

Van der Heijden Transport & Logistiek neemt Daris Expeditie over

missing-image HAPERT - Per 1 januari 2016 heeft Van der Heijden Transport & Logistiek (VDH), gevestigd te Hapert, de firma Daris Expeditie BV overgenomen. De activiteiten van Daris Expeditie, tezamen met personeel en wagenpark, worden ge&iu...

CARU Containers neemt ECB Group en CCA over

missing-image ROTTERDAM - De afgelopen maand heeft CARU Containers ECB Group en CCA overgenomen in het kader van de groeistrategie die CARU Containers volgt. Achtergrond van deze groeistrategie is dat de containermarkt een consolidatieslag door...

D.J. Middelkoop & Zn neemt Kamerman Transport over

missing-image NIEUW-VENNEP - Logistiek dienstverlener D.J. Middelkoop & Zn. Nieuw-Vennep heeft per 1 januari 2016 de aandelen overgenomen van branchegenoot Kamerman Transport & Handling. Beide dienstverleners zijn al jarenlang actief in...

Brussel geeft groen licht voor overname TNT

missing-image BRUSSEL - De Europese Commissie ziet geen bezwaren in de overname van de Nederlandse expressbezorger TNT door zijn Amerikaanse branchegenoot FedEx. Die transactie mag van de Europese toezichthouder zonder verdere voorwaarden worde...

Allsetra versterkt haar positie in transport en logistiek met overname MapTrace

missing-image ZWOLLE - MapTrace is al ruim twaalf jaar een begrip binnen de transportsector in het optimaliseren van workflow processen van de buitendienst. Vanwege de behoefte aan 24/7 support en innovatieve slagkracht is MapTrace met ing...

Transportrisico

Nieuwsbrief

 

 

Elke werkdag het laatste nieuws in uw postvak

Wilt u zich afmelden klik dan hier

(Truck)Fotoalbum

Wist u dat Transport Online een grote verzameling foto's heeft? En dat u zelf uw foto's kunt plaatsen? Lukt dit niet stuurt u ze dan naar onze redactie, dan plaatsen wij ze voor u!


Naar fotoalbum

Rijverboden

maandag 8 februari t/m zondag 14 februari:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!

Meer rijverboden
Marktonderzoek Transport

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie