Clicky


Science Matchmaking - wetenschapsloket voor spoorbranche van start

Science Matchmaking - wetenschapsloket voor spoorbranche van start
31-10-2013 16:12 | Algemeen | auteur De Redactie

Tijdens het symposium RailaHead vorige week is het Science Matchmaking-platform officieel gelanceerd. Binnen dit platform, gestart door ProRail en TU Delft, werken Delftse studenten aan actuele problemen en langetermijnvraagstukken in de railbouwsector, en vormen zij de link tussen bedrijven.

Studententeam

Bedrijven kunnen hun vragen, ideeën en problemen aanleveren via de website www.sciencematchmaking.nl Een studententeam analyseert de vraagstukken die via dit loket binnenkomen, en brengt duurzame, innovatieve en kansrijke oplossingen in kaart. Samen met deskundigen uit de sector wordt naar de waarde en haalbaarheid gekeken, alvorens een diepgaandere studie op te zetten.

Multidisciplinair

Het Science Matchmaking-team bestaat uit een groep studenten van verschillende studierichtingen van de TU Delft. Zo is steeds een multidisciplinair team beschikbaar dat vraagstukken vanuit verschillende optieken benadert en daardoor ook minder conventionele oplossingen in beschouwing kan nemen. De onderzoeksstaf van de sectie railbouwkunde van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen aan de TU Delft ondersteunt het team.