Clicky


Dobbe Transport geeft haar trailers vleugels

Dobbe Transport geeft haar trailers vleugels
29-10-2013 10:51 | Trailers | auteur De Redactie

Dobbe Transport uit Roelofarendsveen heeft twee van haar trailers uitgerust met energiebesparende TrailerTails ECO 50. Het bedrijf koos voor de Amerikaanse leverancier ATDynamics en heeft hiermee een primeur in handen. Als eerste bedrijf in de Europa heeft Dobbe Transport geïnvesteerd in deze innovatieve manier om CO² uitstoot te reduceren.

Leverancier ATDynamics levert in de USA verschillende oplossingen om de uitstoot van CO2² terug te dringen. In het Europese wegvervoer zijn er nog vele manieren van CO² reductie mogelijk. De windstroom aan de voorkant van een wagen begeleiden en sturen is zeer gebruikelijk. Als de wind het voertuig gepasseerd is er geen sturing meer van de windstroom.

Met de TrailerTails wordt de windstroom beïnvloed en werveling achter het voertuig terug gedrongen. Door gebruik te maken van de TrailerTail ECO 50 realiseert Dobbe Transport een reductie van 3% CO² emissie.

Het familiebedrijf Dobbe Transport, gevestigd langs de A4, heeft verschillende kernactiviteiten; warehouse activiteiten met douane afhandeling, weblogistiek, airfreight, Randstadspecialist, Benelux distributie en distributie in Zuid Frankrijk vanuit de vestiging in Avignon.

Dobbe Transport loopt voorop in duurzaamheid, deze primeur is één van de vele innovatieve manieren die Dobbe Transport aangrijpt om de uitstoot van CO² te reduceren. Enkele voorbeelden hiervan zijn; automatisch plannen, inzet van dubbeldecks voertuigen, digitale bijrijder in elk voertuig, training van medewerkers, Dual Fuel voertuigen en aanschaf van euro 6 voertuigen.