Clicky


Dreigend tekort aan luchtverkeersleiders

Dreigend tekort aan luchtverkeersleiders
25-10-2013 17:03 | Algemeen | auteur De Redactie

Er dreigt een tekort aan luchtverkeersleiders door de aanscherping van de Wet normering topinkomens. De Vereniging van het Nederlandse Luchtverkeersleiders Gilde (VNLG) heeft een brandbrief geschreven aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu.

"Luchtverkeersleiders dreigen naar het buitenland te vertrekken als ze fors aan salaris moeten inleveren", zegt Richard Meinders, voorzitter van de VNLG in de Volkskrant. "Nu al is een handjevol mensen weggegaan. Als er niets verandert aan de plannen van de overheid, heeft dat grote gevolgen."

Met minder luchtverkeersleiding kan Schiphol ook minder vluchten aan. In de brandbrief vragen de luchtverkeersleiders om een uitzonderingspositie op de Wet normering topinkomens. In de omringende landen verdient men hetzelfde en de huidige salarissen zijn dus 'billijk en marktconform'.

Er is een tekort aan luchtverkeersleiders, zowel in Nederland als in de rest van Europa.De VNLG vertegenwoordigt operationeel luchtverkeersleidingspersoneel bij Luchtverkeersleiding Nederland en is via de CMHF aangesloten bij de MHP.