Clicky


Opnieuw transportbedrijf van Bas Selman op randje van faillissement

Opnieuw transportbedrijf van Bas Selman op randje van faillissement
24-10-2013 20:16 | Faillissementen | auteur De Redactie

HUISSEN - De Bas Selman Transport Groep B.V., gevestigd aan de Primulalaan 2 te Huissen, verkeerd in financiële problemen. Het bedrijf heeft op dit moment een schuld van meer dan 4,3 miljoen euro. Op donderdag 24 oktober hebben crediteuren die wat te vorderen hebben van de onderneming een brief ontvangen van mr. J. Steverink van Hekkelman Advocaten & Notarissen.

In deze brief biedt Selman de schuldeisers een 'crediteurenakkoord' aan. Volgens de brief van de advocaat heeft de familie Selman een bedrag van 3 miljoen euro van het bedrijf te vorderen vanwege een financiering aan het bedrijf. Daarnaast hebben de overige schuldeisers gezamenlijk ruim 1 miljoen euro te vorderen.

Selman biedt nu een 'akkoord' aan waarbij elke schuldeiser maximaal € 950,- van de vordering krijgt uitbetaald. Echter dienen daarvoor álle crediteuren die een vordering hebben dit akkoord te ondertekenen. Als de schuldeisers akkoord gaan dan betekent dat volgens de huidige cijfers dat de crediteuren slechts 19,5 procent van hun vordering krijgen terugbetaald.

Advocaat Steverink zegt in de brief: "Ingeval van faillissement van Bas Selman Transport Groep B.V. zal aan de crediteuren van Bas Selman Transport Groep B.V. geen uitkering plaatsvinden in verband met de aan financiers(de familie Selman, red) verstrekte zekerheden. Na uitwinning van de zekerheden zou niets resteren voor de concurrente crediteuren(de schuldeisers, red), ook de financiers zullen aanzienlijke vorderingen moeten afboeken."

Om een faillissement te voorkomen heeft Bas Selman Transport Groep B.V., volgens de brief, de financiers bereid gevonden om een crediteurenakkoord te financieren, onder de voorwaarde dat dit akkoord door alle schuldeisers wordt aangenomen. Indien het akkkoord wordt aangenomen hebben de financiers toegezegd om afstand te doen van een aanzienlijk deel van de vorderingen, namelijk ruim 2 miljoen euro.

De advocaat spreekt in de brief het vertrouwen uit dat alle schuldeisers zullen instemmen met het akkoord. "Immers, door middel van het akkoord komen de schuldeisers in een gunstigere positie te verkeren dan indien wordt besloten tot aangifte van het faillissement", aldus J. Steverink.

Tot slot wijst de advocaat aan het einde van de brief op het feit dat "indien de schuldeisers op welke manier dan ook executiemaatregelen nemen en/of overwegen te nemen dan wel overwegen een faillissementsaanvraag in te dienen tegen Bas Selman Transport Groep B.V., Bas Selman Transport Groep B.V. onverwijld aangifte zal doen tot faillietverklaring. Ik wijs u erop dat alsdan geen akkoord zal worden aangeboden", aldus de advocaat tot slot.

Eén van de schuldeisers reageert verbolgen op de brief en zegt: "Er wordt in de brief ingespeeld op de emoties van de schuldeisers door te stellen dat de familie er 3 miljoen euro zelf in heeft gestoken en bij een crediteurenakkoord afstand zal doen van circa 2.042.000 euro van haar vordering. Naar mijn mening een belachelijk voorstel waarbij crediteuren worden ‘gedwongen’ akkoord te gaan met een minimaal bedrag zodat Bas Selman Transport Groep B.V. verder kan?  Onbehoorlijk bestuur, hoogmoed, onverantwoorde uitgaves etc, een terugkerend ‘Selman’ patroon."

De Bas Selman Transport Groep B.V. is een doorstart van het in februari 2010 failliet verklaard Bas Selman Transport B.V., dat was op zijn beurt weer een doostart van het in juni 2009 failliet verklaarde Europe Flyer Logistics B.V., dat op zijn beurt weer een doorstart was van het in 2006 failliet verklaarde Europe Flyer B.V.

Bij de Bas Selman Transport Groep B.V. werken volgens de laatste cijfers van de Kamer van Koophandel rond de 28 werknemers. Bas Selman Transport Groep B.V. is tevens bestuurder van het bedrijf Fresh Frozen Allround B.V.

Auteur: E. van der Wal-de Vries