Clicky


Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 19 1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 19 - 1]
11-10-2013 09:58 | Transport | auteur De Redactie

DAMWOUDE - In de rubriek 'Wie kent deze vrachtwagen nog?' behandelen we elke maand een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

Deze maand de Mercedes LP-serie. Recentelijk kregen wij van Jan Knieps een prachtige foto opgestuurd waar hij poseert voor een Mercedes LP 1620 waar hij in 1973 de chauffeur van was. De vrachtwagen was van bulktransportbedrijf A. Kirkels uit Weert. Jan werkte maar liefst 30 jaar bij Kirkels.

Deze foto deed ons besluiten om deze maand de LP-serie van Mercedes eens in het spotlicht te zetten.

De LP serie kwam na de L serie op de markt, eind jaren '50 van de vorige eeuw. In 1958 kwam de LP 333 op de markt, deze werd ook wel de duizendpoot genoemd. De LP-serie werd gemaakt tot rond 1974, toen werd de LP-serie opgevolgd door de 400-series.

Wat weet u nog van de Mercedes-Benz LP serie? Heeft u zelf nog zo'n oude Mercedes gereden? Wat waren uw ervaringen en/of anekdotes? Mail ze, voorzien van uw naam en liefst voorzien van een mooie (copyrightvrije) foto voor 24 oktober naar: redactie@transport-online.nl en wij maken ene selectie uit alle inzendingen.