Clicky


Nieuwe Volvo FH Euro 6 voor Van Santen Groep

Nieuwe Volvo FH Euro 6 voor Van Santen Groep
24-09-2013 16:02 | Volvo | auteur De Redactie

HAARLEM - Van Santen Groep heeft onlangs een nieuwe Volvo FH in gebruik genomen. De truck zal worden ingezet voor het transport van heftrucks. De Volvo FH 460 4x2 trekker werd geleverd door Volvo Truck Center Amsterdam. De keuze viel op Volvo Trucks vanwege de comfort, veiligheid en het lage brandstofverbruik van de Volvo FH.

Van Santen Groep, opgericht in 1930, bestaat uit verschillende onderdelen: transport, kraanverhuur en intern transport. Door overnames en autonome groei is het bedrijf in de loop der tijd een belangrijke speler geworden in onder meer de bouw. Marcel van Santen, directeur: “In de jaren negentig hebben we Mertens Transport uit Roermond aan de groep toegevoegd. Daarna volgden in 2009 Van Elk Transport uit Haarlem, in 2010 alle activiteiten van J. Verbeek Transport en Kraanverhuur en tot slot in januari van dit jaar de kraanactiviteiten van De Koker uit Hoofddorp. Daarmee zijn we als groep een onderneming met ruim 90 vakkundige medewerkers.”

Elkaar versterken

De diverse bedrijven binnen de Van Santen Groep zijn gespecialiseerd in intern en extern transport, zowel horizontaal als verticaal. “We opereren in een moeilijke markt, maar de verschillende disciplines versterken elkaar, ook de spreiding van activiteiten helpt daarbij. Het interne transport is een discipline die we onder meer uitvoeren bij TATA Steel in Velsen. Daar zetten we wagonduwers, shovels, rangeermachines, heftrucks en diverse speciale compacte heftrucks in, die we onderhouden in onze eigen werkplaats op het Tata Steel-terrein. Dat is maatwerk."

"Met de kraanverhuur zijn we met name actief in de bouw. Telescoopkraan, mobiele torenkraan, of rupskraan, wij hebben ze allemaal in ons voertuigenpark. In het transport zien we de laatste jaren een toename van exceptioneel transport, waarbij we de vergunningen, begeleiding en alle andere bijkomende zaken regelen. Maar natuurlijk kan men ook bij ons terecht voor bakwagen transporten met laad/loskraan of het transporteren van bouwmaterialen, staalproducten en afgeleiden.”

Laag brandstofverbruik

Van Santen Groep hanteert voor het wagenpark een twee-merkenbeleid, waarvan Volvo Trucks al van oudsher deel uitmaakt. De keuze voor de nieuwe Volvo FH lag dan ook voor de hand. Marcel van Santen: “We gaan de nieuwe Volvo FH 4x2 inzetten voor het huiftransport, dat we uitvoeren voor een heftruckleverancier. Het is een prachtige truck. Er is over de kwaliteit van Volvo Trucks ook geen discussie mogelijk. De truck biedt comfort, veiligheid en heeft een laag brandstofverbruik. Technologisch is het echt een top-truck. Het is voor ons de eerste Euro 6.”