Clicky


Hebben te hoge personeelskosten Van Maanen Transport de das omgedaan?

Hebben te hoge personeelskosten Van Maanen Transport de das omgedaan?
20-09-2013 17:05 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

BARNEVELD - "Het faillissement van Van Maanen Transport in Barneveld komt bij mij niet als een verrassing, moet ik eerlijk zeggen. En ook niet bij veel van de personeelsleden", aldus bestuurder Michiel Boer van FNV Bondgenoten.

Het transportbedrijf met zo’n 185 personeelsleden sneuvelde eerder deze week. En volgens curator mr. Sander Drijber uit Velp werkt hij hard aan een doorstart en zijn er kandidaten. Daarom wordt er momenteel doorgewerkt.

Vakbondsman Boer: "Er waren problemen. Ik heb diverse contacten gehad met het bedrijf. Er was op een gegeven moment een nieuwe directeur gekomen en die wilde zijn eigen koers varen. Ook toen het niet goed bleek te gaan bleef hij zijn zin doordrijven. Inmiddels is hij weg en grepen Van Maanen en de bank in."

Dure krachten

Dat het faillissement eraan kwam is niet aan mij verteld, maar als ik over de afgelopen periode nadenk worden er steeds meer dingen duidelijk. Ze hebben bijvoorbeeld 74 wagens, maar bijna 200 personeelsleden. Dat zegt wel iets. Steeds als ik mensen spreek hoor ik dat er diverse dure krachten zijn aangesteld. Bijvoorbeeld om een probleem op te lossen als het iets minder ging. Er zijn diverse dure auto’s voor de managers aangeschaft in moeilijke tijden.”

“Een faillissement wordt uitgesproken als jij je rekeningen niet meer kan betalen. Maar het is vreemd als je wel genoeg werk hebt, zoals dit bedrijf. Het valt mij op dat de chauffeurs zich goed inzetten nu er doorgewerkt wordt."

Vreemd

“Er zit iets scheef. Het bijzonder transport is verkocht, maar dat is juist een onderdeel dat nu bij nieuwe eigenaar juist veel werk heeft. Dan kan je twijfelen over de keuze die door de toenmalige directie  gemaakt is. ”

Boer: "Vanavond (vrijdag 20 september, red) spreekt curator mr. Drijber met het personeel. Hij geeft een toelichting, maar vertelt niet wat er in de toekomst gaat gebeuren. Omdat hij dat ook nog niet weet."

 

Foto's

  • Dedem Diensten Barneveld
    Dedem diensten Barneveld