Clicky


Nieuw record handelingsproductiviteit op Euromax Terminal Rotterdam

Nieuw record handelingsproductiviteit op Euromax Terminal Rotterdam
11-09-2013 11:23 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Afgelopen weekend heeft de Euromax Terminal Rotterdam een nieuw record behaald. Op de Cosco Pride is een handelingsproductiviteit van 221 handelingen per uur behaald. Nadat alle 4451 handelingen waren uitgevoerd heeft het schip de reis vervolgd naar Felixstowe. Het vorige record van 196 handelingen per uur, gerealiseerd op de CSCL Mercury in augustus jl., werd hiermee ruimschoots verbeterd.

Jan Westerhoud, president-directeur van ECT: “Dit is een prachtig resultaat voor de Euromax Terminal Rotterdam en voor ECT als geheel en een teken van de goede en intensieve samenwerking met onze klanten. We zijn hier tevreden over, maar de volgende stap is om de productiviteit verder te verhogen. De schaalvergroting in de containervaart vraagt om hoge productiviteit zowel aan de waterzijde als aan de landzijde.

De productiviteitsverbeteringen en forse investeringen aan de waterzijde, zowel op de Euromax als op de Delta Terminal, worden door ECT dan ook gecombineerd met investeringen aan de landzijde, zoals verdergaande automatisering van de afhandeling van het wegvervoer. Het zijn echter de medewerkers die uiteindelijk het verschil maken.

ECT zet daarnaast ook stevig in op spoor en binnenvaart om grote hoeveelheden containers efficiënt en duurzaam te kunnen af- en aanvoeren. Middels European Gateway Services biedt ECT samen met haar partners zelf diensten aan om gewenste modal splitverandering snel te kunnen realiseren.”

De Euromax Terminal Rotterdam is gevestigd in de noordwesthoek van de Maasvlakte en is één van de modernste en duurzaamste containerterminals ter wereld. De exploitatie gebeurt door ECT in samenwerking met CKYH – The Green Alliance. Van alle containerterminals in Rotterdam ligt de Euromax Terminal Rotterdam het dichtst bij de haveningang. Dit maakt de terminal uitermate aantrekkelijk voor de allergrootste containerschepen.