Clicky


Nieuwe FLIEGL oplegger voor Kaan Transport en Verhuizingen B.V.

Nieuwe FLIEGL oplegger voor Kaan Transport en Verhuizingen B.V.
02-09-2013 13:37 | Trailers | auteur De Redactie

Kaan Transport en Verhuizingen B.V. uit het Noord-Hollandse Hippolytushoef, heeft kort geleden een multifunctioneel uitgeruste Fliegl schuifzeil oplegger in gebruik genomen.

Het bedrijf opereert vanuit de kop van Noord-Holland en biedt alle disciplines aan de brede klantenkring. Voor wat betreft het transport, wordt elke vraag beantwoord. Of het nu gaat om regulier groupagewerk, speciaaltransport en machinevervoer, koel/vriestransport of op- en overslag het bedrijf pakt het aan. Het voertuigenpark is zodoende divers en zodanig uitgerust dat vrijwel elke klant zijn vragen beantwoord ziet.

Zo ook de nieuw geleverde Fliegl oplegger. Deze is zeer compleet uitgerust en is er een uit de zware serie die Fliegl te bieden heeft. Het gaat om een 42 tons oplegger in de zogenaamde Scandinavië specificaties uitgebreid met de door Kaan gewenste extra voorzieningen.

Zo is de oplegger onder andere uitgerust met de unieke Variotrack rongenstaten die tevens bindmogelijkheden bieden. Hierin kunnen zware 80x80 mm rongen worden gestoken maar kan ook een spanketting of sjorband worden aangehaakt. In de vloer en kantbalken zijn verder nog diverse rongpotten aangebracht. Onder de trailer zijn diverse kisten aangebracht waarin het bindgereedschap en rongen en dergelijke, veilig kunnen worden opgeborgen. De oplegger is verder uitgerust met een naloopas, hardhouten vloer, een Dhollandia 2 tons laadklep en is tevens gecertificeerd volgens de EN 12642 XL norm. Door in het bijzonder de inzet richting de scheepvaart en visserij is er tevens voor gekozen het chassis en de meeste delen van de laadklep te laten galvaniseren. Om verzekerd te zijn van tussentijdse smering werd een centraal smeersysteem opgebouwd.

Door de aanschaf van deze oplegger bestaat het wagenpark nu uit 13 trekkers/bakwagens en 15 stuks getrokken materieel. De laatste zijn onderverdeeld in koelers, semie diepladers, schuifzeilenopleggers en aanhangwagens. De variëteit is ontstaan door de diverse deelmarkten waarin Kaan Transport is vertegenwoordigd. De scheepvaart en visserij speelt daar een grote rol in. Dit heeft deels te maken met de locatie. Hippolytushoef ligt mooi centraal langs de kustlijn en vlakbij de A7.

Het moderne bedrijfspand in Hippolytushoef werd in 2004 nieuw in gebruik genomen, waarna een betere op- en overslag kon worden aangeboden. Door de moderne bouw en door gebruik te maken van o.a. aardwarmte is de klant verzekerd van een goede behandeling van de goederen.

BFK Trailers B.V, importeur van Fliegl in Nederland, leverde de oplegger, die zal worden geserviced via zusterbedrijf Feld Carrosserie B.V te Hoorn.