Clicky


Stabiele omzet voor PostNL

Stabiele omzet voor PostNL
05-08-2013 09:28 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

(Novum) - De omzet van PostNL is in het tweede kwartaal licht gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet kwam 1,4 procent lager uit op 1,025 miljard euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat steeg van tien miljoen vorig jaar naar 22 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Dat maakte het postbedrijf maandag bekend.

PostNL bezorgde in Nederland 11,3 procent minder poststukken. Dat is een stevigere krimp dan PostNL had verwacht, staat in een verklaring. Het bedrijf wijt de daling aan de economische situatie en toegenomen concurrentie. Voor heel 2013 verwacht PostNL een daling van negen tot elf procent minder bezorgde post.

De verbetering van het onderliggende bedrijfsresultaat, de winst voor aftrek van belasting en andere lasten, komt voornamelijk doordat vorig jaar PostNL hoge eenmalige kosten had. De nettowinst kwam uit op drie miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2012 was dat nog 22 miljoen euro.

De reorganisatie die PostNL op dit moment doorvoert, ligt voor op schema. Het bedrijf verwacht daardoor dit jaar meer te kunnen besparen. De kostenbesparing zou nu uitkomen tussen zestig en tachtig miljoen euro. Eerder was dat veertig tot zestig miljoen euro.