Clicky


Duitse miljardair Otto Beisheim overleden

Duitse miljardair Otto Beisheim overleden
18-02-2013 17:04 | Buitenland | auteur de redactie
(Novum/AP) - De Duitse miljardair Otto Beisheim is op 89-jarige leeftijd overleden. Beisheim was een van de oprichters van Metro, het moederconcern van onder meer Makro, Mediamarkt en Saturn. Dat maakte het pr-bureau Brunswick maandag namens het bedrijf van Beisheim bekend.

Brunswick bevestigde eerdere berichten in de media dat Beisheim in zijn huis in Rottach-Egern in het zuiden van Duitsland zelfmoord heeft gepleegd. In een verklaring stelt het bureau dat Beisheim aan een ongeneeslijke ziekte leed en 'uit het leven is gestapt vanwege de uitzichtloosheid van zijn gezondheidssituatie'.

De miljardair was in 1964 een van de oprichters van Metro. Beisheim had nog ongeveer tien procent van de aandelen van het beursgenoteerde bedrijf in handen. Metro heeft 280 duizend medewerkers in 32 landen. Op de beurs is het bedrijf 7,9 miljard euro waard.



Beisheim stond bekend als filantroop. Hij geeft geld aan goede doelen en culturele projecten. Hij heeft geen erfgenamen en zijn vermogen gaat naar twee goede doelen.