Clicky


Digitale loonstrook niet beschikbaar door brand

Digitale loonstrook niet beschikbaar door brand
06-06-2012 16:49 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - Door een brand in een datacenter in Parijs van salarisverwerker ADP hebben ruim een kwart miljoen Nederlanders geen toegang tot hun loonstrookjes. Dat meldde een ADP-woordvoerder woensdag.

In Nederland verzorgt ADP voor 1,4 miljoen werknemers de salarisverwerking. De ruim een miljoen mensen die een papieren loonstrook krijgen hebben geen last van de storing. Wereldwijd krijgen 33 miljoen mensen hun loonstrook via ADP. Hoeveel er last hebben van de storing kan de zegsvrouw niet zeggen.

De brand ontstond zondag om 19.15 uur. Maandagmiddag waren de belangrijkste processen weer op gang gekomen, maar de aplicatie die nodig is om werknemers hun loonstrookje en jaaropgave te tonen is nog niet online. Er zijn geen gegevens verloren gegaan, benadrukt de woordvoerder.

Via een speciaal daarvoor gelanceerd telefoonnummer kunnen werknemers toch hun loonstrookje en jaaropgave opvragen. Volgende week maandag kunnen werknemers hun loonstrookjes weer op de vertrouwde manier bekijken. "We doen onze uiterste best om te zorgen dat dit eerder kan."