Clicky


Chaos op spoor duurt nog hele dag

Chaos op spoor duurt nog hele dag
04-02-2012 13:33 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Het winterweer veroorzaakt zaterdag voor de tweede dag op rij voor grote problemen op het spoor. Het treinverkeer heeft vermoedelijk nog de hele dag te maken met oponthoud. Vooral rondom de grote steden rijden geen of minder treinen.

Van en naar Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Alkmaar en Den Bosch moeten reizigers rekening houden met veel vertragingen. Ook rijden er nauwelijks treinen naar Schiphol. Op de stations staan veel mensen in de kou te wachten op een trein. Op Twitter wordt opnieuw geklaagd over de weinige informatie die door NS wordt gegeven.



Op verschillende trajecten worden de problemen veroorzaakt door wissel- en seinstoringen en kapotte bovenleidingen. Ook staan er op sommige sporen defecte treinen, waardoor reizigers moesten worden geëvacueerd. In zeker een van de treinen viel de verwarming uit nadat deze strandde.

Naast de storingen wordt er op verschillende plekken aan het spoor gewerkt. Daardoor moeten reizigers op sommige plaatsen met de bus of vaker overstappen. De NS liet zaterdagochtend nog weten geen problemen meer te verwachten.