Clicky


Visbeen neemt 25 multimodale koeltrailers in gebruik

Visbeen neemt 25 multimodale koeltrailers in gebruik
13-06-2013 11:34 | Trailers | auteur de redactie
NIEUWE TONGE - Visbeen heeft, om de vele kilometers die via de weg worden gemaakt te verminderen, 25 zogenaamde Huckepack koeltrailers in gebruik genomen voor multimodaal vervoer door heel Europa.

Deze Huckepak trailers zijn onderdeel van de toekomststrategie met als doel op korte termijn de wegkilometers met minimaal 50% te reduceren door vaker gebruik te maken van spoor en/of water.

Voordelen
Reden voor deze strategie is uiteraard een stuk kostenbesparing. Denk hierbij aan minder brandstofkosten, minder kosten voor tolwegen en minder kans op boetes. Daarnaast heeft het als voordeel dat je beter kunt concurreren met de transportbedrijven uit de lagelonenlanden, het vergemakkelijkt de omgang met de strakke rijtijdenwet en er is bovendien minder CO2 uitstoot wat ook minder belastend is voor het milieu.

Kwaliteit
Vrijwel dagelijks komt de vraag naar andere vervoersmogelijkheden dan het wegtransport. Een groter aanbod in vervoersmogelijkheden kan in deze tijden van crisis een beslissende factor zijn voor een klant om de samenwerking aan te gaan. Uiteraard is het als transporteur belangrijk om snelheid, capaciteit, goede coördinatie en flexibiliteit te kunnen blijven garanderen anders zal er snel weer voor de "normale" weg gekozen worden.


Momenteel heeft Visbeen meer dan 400 units in gebruik die geschikt zijn voor het multimodale verkeer waarvan een aantal Huckepack trailers met of zonder twee compartimenten geschikt voor de trein en daarnaast ook Coolboxx 45ft palletwide reefercontainers . Onlangs is de eerste van de nieuwe Huckepack trailers op de trein gezet richting Oost Europa voor LambWeston /Meijer, waarmee kortgeleden een langdurig samenwerkingsverband is aangegaan.

In de toekomst zal er meer worden geïnvesteerd in dit soort equipement.