Clicky


Lamboo levert eerste Antos voor Mercedes-Benz Den Haag

Lamboo levert eerste Antos voor Mercedes-Benz Den Haag
26-04-2013 10:19 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
Mercedes-Benz Den Haag heeft onlangs een nieuwe Antos op laten bouwen door Lamboo Carrosserie uit Zoetermeer voor het gebruik als demo voertuig.

Mercedes-Benz Dealer Bedrijven B.V. (MBDB) is onderdeel van Mercedes-Benz Nederland en bestaat al meer dan 75 jaar. De hoofdvestiging is gevestigd op het bedrijventerrein Forepark in Den haag. Daarnaast zijn er vestigingen in Alphen a/d Rijn, Leiden, Maasdijk, Naaldwijk en Roelofarendsveen.

De nieuwe Antos is een mijlpaal en tegelijkertijd de maatstaf voor de toekomst. Een volledig nieuwe truckklasse die speciaal voor het distributietransport vanaf 18 ton is ontwikkeld om aan de wensen van uiteenlopende branches te kunnen voldoen.


Verantwoordelijk daarvoor zijn praktische en comfortabele cabines, snel reagerende en dynamische aandrijflijnconfiguraties en Euro VI-motoren. Uiteraard met een laag verbruik en lage emissies. Voor veilig en solide rijgedrag. Bovendien gaat dat gepaard met lage reparatie- en onderhoudskosten, een opbouwvriendelijk chassis en een uitgebreid aanbod oplossingen. Daartoe behoren ook speciale modellen voor transporten waarbij laadvermogen en volume allesbepalend zijn. Een truck die vooral in het distributietransport vanaf 18 ton praktijkgerichte oplossingen biedt.

Lamboo Carrosserie biedt een totaaloplossing door vanaf het chassis de gehele carrosserie in verschillende uitvoeringen in eigen beheer op te bouwen; plywood, geïsoleerd, schuifzeilen, aluminium planken, open laadbakken en containerframes. Door de uitgebreide werkplaats met o.a. een eigen hydrauliek afdeling en een eigen spuiterij is Lamboo het adres voor zowel nieuwbouw als reparatie / onderhoud.


De plywood carrosserie is opgebouwd vanaf een gegalvaniseerd onderframe in een zgn. badkuipconstructie. Dit betekend dat de stalen plinten deel uit maken van het onderframe waardoor de carrosserie extra sterk is. Het interieur is voorzien van een extra stootplint op de zijwand. De vastzetinrichting bestaat uit kap en bodemrails met ladingvastzetstangen. De bodemgroep bestaat uit een platenvloer in antislip, en de kap is voorzien van LED verlichting. Het achterkader inclusief lichtbakken is volledig uitgevoerd in RVS. Het portaal wordt afgesloten door een naar boven draaiende topklep en een Dhollandia laadklep.