Clicky


Eikelenboom European Foodtransport schaft Renault Premium aan

Eikelenboom European Foodtransport schaft Renault Premium aan
28-11-2012 13:30 | Renault | auteur de redactie
Eikelenboom European Foodtransport heeft haar wagenpark uitgebreid met de aanschaf van een Renault Premium 430.19T Euro 5 EEV. Het bedrijf heeft 70 eenheden rijden en dit is het eerste voertuig van het merk Renault Trucks. De wagen is geleverd door Renault Trucks Amsterdam.

Arjan Schaap is kwaliteitsmanager bij Eikelenboom. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een all round logistiek dienstverlener in de Foodsector met vestigingen in o.a. Amsterdam en Bergen op Zoom. Hij vertelt dat binnen Eikelenboom het accent, naast efficiency, in toenemende mate op duurzaamheid komt te liggen.

"Wij stemmen onze vervoersconcepten steeds beter op de wensen van de klant af en zijn, mede door ons transportnetwerk, steeds beter in staat om het aantal lege kilometers van onze trucks tot een minimum te beperken. De relatieve uitstoot van CO2 per transportton wordt daardoor ook steeds verder teruggedrongen."

De voorbije jaren heeft Eikelenboom fors geïnvesteerd op het gebied van automatisering, waardoor de transportplanning ook de middelen in handen heeft gekregen om de gestelde doelen te behalen. Schaap vervolgt: "Met de huidige dieselprijzen is het binnen de perken houden van brandstofverbruik binnen ons bedrijf een hot issue. Zo gaan efficiency en de zorg voor het milieu hand in hand."



In dat kader moet ook de aanschaf van de Renault Premium 430.19T Euro 5 EEV worden gezien. Eikelenboom heeft tot op heden nog nooit een Renault in het wagenpark gehad, maar wil graag ervaring opdoen. Arjan Schaap: "Wij hebben gekozen voor een voertuig van Renault Trucks, omdat deze een relatief lage massa heeft, en we uitgebreid ervaring willen opdoen met het merk met betrekking tot het brandstofverbruik. De Renault Premium zal worden ingezet voor vaste trajecten, waarbij het jaarlijkse kilometrage is ingeschat op meer dan 100.000."

Eikelenboom is onlangs onderscheiden met de Lean and Green Award. Eikelenboom ziet dat duidelijk als een stuk erkenning voor het beleid dat het bedrijf nastreeft in het kader van meer duurzaam transport.