Clicky


Nieuwe Mercedes Actros voor Johan van der Zand

Nieuwe Mercedes Actros voor Johan van der Zand
04-07-2012 14:53 | Mercedes-Benz | auteur de redactie

Een nieuwe Mercedes Actros voor Joh. van der Zand. De Mercedes Actros is in februari van dit jaar van de band gerold in Wörth, de Mercedes Actros werd aanvankelijk als 4x2 gebouwd. Het betreft hier een type 2851 van het model Giga Space , de Mercedes is voorzien van vrijwel alle denkbare extra’s en is qua cabine interieur vergelijkbaar met een luxe E klasse van Mercedes.

Het chassis heeft na de levering een extra voorloop (zg pusher) as gekregen, dit is een niet stuurbare- maar liftbare as. Door deze as voor de trek-as te bouwen is het laadvermogen met 7,5 ton verhoogd. De as is een originele as van Mercedes die bij trailers wordt gebruikt, de as is doorgesneden en voorzien van een verlaagd deel. Dit is noodzakelijk ,indien de voorloop as opgetrokken word heeft de aandrijfas voldoende ruimte.

De gehele verbouwing van de Mercedes en het opbouwen van de bergingsinstallatie is in eigen werkplaats bij van der Zand gedaan. De bergingsopbouw is van het Zweedse merk Bro, de opbouw (kasten) werden gebouwd bij Fa.van Mourik uit Buurmalsen. Het spuitwerk en de kleuren ideeën zijn gedaan bij truckspuiterij Bronk in Beusichem.

De Mercedes 2851 gaat deel uit maken van de bergingsvloot van van der Zand die op dit moment zo'n 30 voertuigen betreft. Het bedrijf van der Zand verzorgt al meer dan 30 jaar voor de grootste verzekeringsmaatschappijen de berging, expertise aansturing en vooral de financiële afhandeling voor vervoerders die betrokken raken bij een ongeval.

Johan van der Zand heeft vestigingen in België, Engeland en Duitsland en een groot vertakt netwerk van bergingsbedrijven.