Clicky


Nieuwe Renault Magnum voor Jan Tromp Transportgroep uit Eindhoven

Nieuwe Renault Magnum voor Jan Tromp Transportgroep uit Eindhoven
08-03-2012 14:53 | Renault | auteur de redactie
EINDHOVEN - Jan Tromp Transportgroep uit Eindhoven breidde onlangs zijn vrachtwagenpark uit met een splinternieuwe Renault Magnum. Naast de motorprestaties en de kwalitatieve automatische transmissie viel directeur Jan Tromp vooral voor het prachtige uiterlijk van de cabine.

Het Eindhovense transportbedrijf is zowel nationaal als internationaal actief en doet dagelijks bestemmingen aan in Frankrijk, Duitsland, België en Engeland. Maar ook andere landen behoren tot de mogelijkheden. "Wat wij niet kunnen vervoeren, hebben onze klanten niet nodig. Wij verzorgen transport in de ruime zin van het woord. Onze specialiteiten zijn ADR-transport en geconditioneerd vervoer. Ook als iets te hoog, te lang of te breed is, hebben wij een oplossing in huis. Onze vrachtwagens en bussen zijn uitgerust met luchtvering, zodat ook trillingsgevoelige apparatuur en kwetsbare goederen in perfecte staat toekomen", aldus directeur Jan Tromp.

De nieuwe Renault Magnum, geleverd door Renault Trucks Hapert, is de 30e vrachtwagen van Jan Tromp Transportgroep. Toch is het pas de eerste keer dat Jan Tromp kiest voor een Renault Trucks. Waarom die nieuwe, Franse wind in de vloot? "Persoonlijk werd ik enorm aangetrokken tot het uiterlijk van de cabine van de Magnum", zegt Jan Tromp. "Daarnaast waren de motorprestaties en de goede schakelautomaat bepalend en was het voor ons een groot pluspunt dat Renault Trucks bepaalde eigenschappen af fabriek kan leveren. Samen met de speciale oplegger van Hertoghs Carrosserieën uit Roosendaal is het een heel mooi span geworden."



Hans Stok, verkoper Renault Trucks Hapert, vult aan: "Deze speciale Renault Magnum in volume uitvoering heeft in totaal 915 liter aan brandstoftanks, een Ad Bluetank van 77 liter onder de cabine, 2 accu's van 225 Ah boven elkaar gestapeld aan het chassis, een standairco (split unit) op achterwand van de cabine, een volledig pneumatisch bediende Jost Hefschotel (95 & 115 cm schotelhoogte) én 520 pk met een koppel van 2.601 Nm. Ook is deze Renault Magnum ADR gekeurd. Dat wij deze zaken af fabriek kunnen leveren is voor veel klanten een pre."



Jan Tromp Transportgroep gaat de nieuwe Renault Magnum inzetten voor de meest uiteenlopende opdrachten. "Bij ons zal de Renault Magnum ongeveer 90.000 km per jaar rijden. Voor het onderhoud en de reparatie hebben we een contract afgesloten. De totale gebruiksduur bedraagt bij ons zeven tot acht jaar", aldus Jan Tromp.