Clicky


Bijzondere DAF CF85.460 voor metaalhandel Van Schip Alphen BV

Bijzondere DAF CF85.460 voor metaalhandel Van Schip Alphen BV
29-02-2012 16:43 | DAF | auteur de redactie
Onlangs overhandigde Anton van der Niet, bedrijfswagenadviseur bij Blom-DSW, de sleutels van een bijzondere DAF FTN85.460 met de milieuvriendelijke Euro-5 motor en een meesturende naloopas aan metaalhandel Van Schip Alphen BV. Voorbereid af fabriek is de van oorsprong DAF FAN bakwagen omgebouwd naar een trekker (met vaste kieptrailer).

Door VDA Konstruktie in Zoeterwoude is een Epsilon schootkraan gemonteerd, waarbij de uitgangspunten waren: laag eigen gewicht, geringe inbouwruimte en uiterste wendbaarheid. Om binnen het wettelijk toegestane gewicht te blijven beschikt de chauffeur over een Aslast Weegsysteem. De DAF is aangeschaft als uitbreiding van het wagenpark dat nu zes DAF’s omvat.

Metaalhandel Van Schip Alphen BV
In 1939 is de heer Van Schip gestart met het verzamelen van ijzer, metalen, lompen en oud papier. Het bedrijf is van vader op zoon overgegaan en in 1985 verhuisd naar Alphen aan den Rijn. De familie Van Schip heeft zich, samen met 12 gemotiveerde medewerkers, gespecialiseerd in het milieuverantwoord inzamelen en vervoeren van partijen autowrakken en schroot.

Door heel Nederland worden de partijen, afkomstig van constructiewerkplaatsen, bouwterreinen, sorteerinrichtingen en terreinen waar gebouwen worden gesloopt opgehaald. Op eigen terrein worden de materialen gesorteerd, verschroot en afgevoerd voor export naar voornamelijk de havens. Autowrakken worden rechtstreeks van de opdrachtgever naar de schredder vervoerd.



Van Schip Alphen BV zet zich in voor het milieuvriendelijk vervoeren en verwerken van de goederen. Het is hiervoor ISO 9001:2000 gecertificeerd, staat ingeschreven bij de Société Générale de Surveillance (SGS), en is lid van de Metaal Recycling Federatie (MRF).

Van Schip Alphen BV werkt samen met de dealer Blom-DSW aan een perfect op de markt afgestemd transport "De samenwerking met de dealer is uitstekend. Ook het meedenken en uitwerken van de juiste voertuigkeuze en de goede prijs/kwaliteitsverhouding geeft Van Schip Alphen veel vertrouwen voor de toekomst. Het onderhoud wordt door Van Schip Alphen zelf verzorgd, waarbij gebruik gemaakt wordt van originele DAF onderdelen."