Clicky


B-double voor Heitrans

B-double voor Heitrans
06-02-2012 15:51 | Overig | auteur de redactie
Heiploeg is in meer dan 100 jaar gestaag uitgegroeid van een klein familiebedrijf in Zoutkamp tot de leidende garnalenleverancier van Europa. Het eigen transportbedrijf van de Heiploeg Group, Heitrans, verzorgt het transport van de Heiploeg producten waarvoor onder meer de opvallende Heiploeg opleggers worden ingezet.

Begin 2012 kon Heitrans haar eerste eigen B-double in gebruik nemen. Het B-double chassis is gebouwd door Vogelzang uit Bedum en de diepvriescarrosserie door Carrosserie Luchtenberg uit Uithuizen. De prima samenwerking tussen deze noordelijke kwaliteitsbedrijven leverde een LZV oplegger op met zeer veel oog voor detail en bedieningsgemak.



Voor het uitschuiven van de assen, heffen, dalen en aflezen van de aslasten gebruikt men één digitale Wabco bedieningskast. De koppelingsschotel is luchtbediend en voor een goede manoeuvreerbaarheid is de achteras meelopend uitgevoerd. Bijzonder zijn ook de parkeersteunen tegen het kopschot, welke opgevouwen geheel binnen de kopstraal opgeborgen kunnen worden en toch sterk genoeg zijn om in beladen toestand te gebruiken.

De diepvriescarrosserie van Carrosserie Luchtenberg met een Thermo King SLX300, is uitgevoerd met een double stock laadsysteem, dat plaats biedt aan 2x 18 europallets in de voorste oplegger en 2x 33 europallets in de achterste oplegger.



Het LZV concept met double stock is door Heitrans gekozen vanuit de 'Moving Greener' filosofie om de CO2 Footprint te reduceren.