Clicky


Scania Brandweerwagen voor BP in Europoort

Scania Brandweerwagen voor BP in Europoort
19-01-2012 17:40 | SCANIA | auteur de redactie
Indrukwekkend. Dat is de nieuwe vijf-assige Scania brandweerauto met hoogwerker van de brandweer van BP in Rotterdam Europoort zeker te noemen. Brandweer BP heeft via Kenbri Firefighting een Scania P 400 10x4/*6HNA besteld en deze maand vond de officiële overhandiging plaats. De sleutels van dit voertuig zijn door Mels van Zanten (Kenbri) en Boy Reedijk (Scania Hoogvliet) overhandigd aan Eric van Nes en John de Ruiter (Brandweer BP).

De nieuwe Scania is voorzien van een 400 pk sterke XPI motor, zonder AdBlue, welke gekoppeld is aan een volautomaat. De Scania Crewcab manschappencabine biedt zitplaats aan maar liefst zes personen. Alle zitplaatsen zijn voorzien van ademlucht. De korf op de Bronto skylift heeft een werkhoogte van 31 meter en is voorzien van een bluskanon die spuit met 7.000 liter water per minuut. Tevens is het voertuig voorzien van een Rosenbauer pompset met een capaciteit van 10.000 liter per minuut. Daarbij is dan ook nog een bluskanon op de opbouw welke goed is voor 7.000 liter per minuut.



Voor de eerste inzet is een 2.500 liter watertank beschikbaar en het voertuig heeft ook een schuiminstallatie met een tank van 4.200 liter schuimmiddel. De podiumopbouw is gefabriceerd door Plastisol en uitgevoerd met glasvezel-versterkt polyester.

De gunning en daadwerkelijke uitvoering van de tender die door BP was uitgeschreven is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de technische ingenieurs van Scania en Kenbri. Met de nieuwe Scania ,die uiteraard aan alle richtlijnen en wettelijke eisen voldoet, is de ideale combinatie gevonden tussen asbelasting, nuttig laadvermogen, wettelijke lengte, acceleratie en optimale wendbaarheid. Een typisch voorbeeld van maatwerk waarvoor de klant bij Scania terecht kan.



Het modulaire productiesysteem van Scania is in staat om dergelijke uitdagingen aan te gaan, waarbij veiligheid, ergonomie, snelheid en bedrijfszekerheid tot de belangrijkste kenmerken behoren.