Clicky


Nieuwe Scania Exceptioneel Transport voor A.T. Vellema

Nieuwe Scania Exceptioneel Transport voor A.T. Vellema
02-01-2012 10:53 | SCANIA | auteur de redactie
A.T. Vellema Transport uit Leeuwarden heeft een nieuwe Scania R 440 met autolaadkraan in gebruik genomen. De drie-asser wordt ingezet voor exceptioneel transport en is afgeleverd door de Scania dealer Rinsma B.V. Dankzij de 440 pk sterke Scania XPI motor voldoet Vellema aan de Euro 5 norm zonder toevoeging van AdBlue. Diverse accessoires en de fraai gespoten huisstijl maken het voertuig tot een opvallende verschijning op de weg.

De keuze voor de Scania R440 LB 6x2*4 HLA met XPI motor ligt in het feit dat er geen AdBlue-tank aan het chassis is bevestigd. Daarmee blijft er ruimte over aan het chassis voor de opbouw van de componenten. Daarnaast zijn er geen AdBlue kosten wat ten gunste komt van de totale exploitatiekosten van het voertuig. De opbouw is uitgevoerd door carrosseriebouwer De Groot te Franeker.



De Palfinger 53002SHG autolaadkraan heeft een maximale capaciteit van 53 ton/meter en een reikwijdte van 20,5 meter. Op eindstand kan nog steeds twee ton worden gehesen. In combinatie met een semidieplader of schuifoplegger kan A.T. Vellema diverse exceptionele transporten uitvoeren, waarbij de nadruk ligt op volumineuze en zwaardere toepassingen. Tevens kunnen objecten op locatie verplaatst of geplaatst worden.



A.T. Vellema Transport is een allround logistiek dienstverlener. Naast nationaal en internationaal transport en distributievervoer, ligt de nadruk op exceptioneel transport. Hiervoor beschikt A.T. Vellema over diverse (semi)diepladers, vlakke opleggers en uitschuifbare opleggers. Met de nieuwe Scania breidt A.T. Vellema het dienstenpakket verder uit. Naast transport bestaat ook de mogelijkheid voor op- en overslag, caravanstalling en caravan transport.