Clicky


Primeur voor Hubo Huppertz: Volvo FM 420 8x2 Tridem

Primeur voor Hubo Huppertz: Volvo FM 420 8x2 Tridem
22-12-2011 10:54 | Volvo | auteur de redactie
Hubo Huppertz heeft een regelrechte primeur. Het bedrijf nam onlangs een Volvo FM 420 8x2 Tridem in gebruik. De opbouw is voorzien van een haakarminstallatie en een autolaadkraan. Het betreft een standaard 6x2 uitvoering waar een extra gestuurde 7,5 tons voorloopas bij is geplaatst. De truck wordt ingezet voor het transport van sierbestrating. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim Elsloo.

Hubo Huppertz is van oorsprong actief in de wegenbouw. Het bedrijf is zich daarnaast gaan richten in de handel in sierbestrating. Directeur Jos Huppertz: "Wij zijn nu een bouwmarkt met eigen transport. Hubo is een formule waarbij ik me prettig voel. Ik ben eigen ondernemer, maar heb binnen de organisatie altijd een klankbord. Bovendien geeft het de ruimte om eigen zaken te doen, zo hebben wij als specialiteit sierbestrating. Dat is de tak waarvoor we eigen transport nodig hebben."



8x2 Tridem
Gekozen werd voor een in eerste instantie standaard Volvo FM 420 6x2, waarbij de naloopas gestuurd is. Door het bijplaatsen van een extra 7,5 tons gestuurde, hefbare en luchtgeveerde voorloopas, is een 8x2 Tridem ontstaan. Hiermee is een optimale aslastverdeling gerealiseerd. "Doordat drie van de vier assen stuurbaar zijn, is de truck enorm wendbaar. Ook is de Volvo FM uitgerust met Volvo I-Shift met distribution & construction software en als extra off road software. Dat maakt dat we zeer goed kunnen manoeuvreren en dat komt ook zeker van pas in de winter, wanneer we ons bezighouden met gladheidsbestrijding", verklaart Jos Huppertz.



De truck is daarnaast voorzien van een haakarmsysteem en een Atlas 30 ton/meter kraan. Al deze zaken zijn opgebouwd door Terberg Techniek.