Clicky


Bernaards kiest opnieuw voor integrale IT-oplossing van GreenCat

Bernaards kiest opnieuw voor integrale IT-oplossing van GreenCat
18-07-2013 11:11 | Software | auteur de redactie

Bernaards Transport uit Halsteren is al jarenlang tot volle tevredenheid klant van GreenCat, de ICT-divisie van Groeneveld Groep uit Gorinchem. Voor vervanging van de TopIQ boordcomputers was de keuze voor de nieuwe GreenCat® ATX telematica oplossing dan ook voor de hand liggend. In combinatie met de RoadRunner TMS, Visual Planner back-office software en de nieuwe Scan-oplossing van GreenCat, blijft Bernaards zeer bewust bij een integrale oplossing van één vertrouwde ICT-leverancier.

Bernaards Transport uit Halsteren is gespecialiseerd in Benelux- distributie, FTL en LTL transport in West Europa en groepage verkeer tussen Nederland en Frankrijk. De meer dan 100 jaar bestaande onderneming met Koninklijk predicaat, heeft een vloot van 55 trekkende eenheden, variërend van motorwagens met afzetbakken tot volume combinaties met doorlaadsystemen. De modern geleide onderneming was reeds volledig geautomatiseerd door GreenCat en koos bij de aanschaf van nieuwe boordcomputers wederom voor GreenCat. "En om goede redenen", benadrukte Johan ’t Hooft van Bernaards.
 


"Ons vak is transport, distributie en expeditie. Daar willen wij in uitblinken, om onze klanten optimaal van dienst te zijn. Met jong materieel en vakkundige, gemotiveerde medewerkers en een goed geoliede organisatie. Moderne ICT-oplossingen zijn daarbij van cruciaal belang. Om de transporten optimaal te plannen, te coördineren en efficiënt uit te voeren. Om in continue contact te blijven met de chauffeurs en met de opdrachtgevers en ontvangers van de goederen. Maar ICT is niet ons vak. Daar zijn anderen goed in. En met GreenCat hebben wij een partner die onze totale informatie- en communicatiebehoefte rond ons voertuigpark en in de back office verzorgt."

Optimale flexibiliteit met GreenCat® ATX
Bernaards Transport maakt al jaren gebruik van het RoadRunner Transport Management Systeem, van Visual Planner en van de TopIQ boardcomputers van GreenCat. "Voor de vervanging van de boardcomputers bood de nieuwe ATX de ideale oplossing", aldus ’t Hooft, die aangeeft dat met name de flexibiliteit hem aanspreekt. "Zowel de hardware als de software zijn volledig modulair. De hardware is per situatie modulair op te bouwen. Er hoeft dan ook niet onnodig geïnvesteerd te worden. De montage is eenvoudig door het DIN-formaat."
 


"De software is door het Open Source-karakter bovendien leveranciersonafhankelijk en uit te breiden met Android™-apps van GreenCat of van diverse andere gecertificeerde aanbieders. Zo biedt GreenCat ook een uitstekende scan-oplossing in combinatie met ATX. Al met al hebben wij met GreenCat en de nieuwe ATX de communicatie tussen chauffeurs, planning en het management uiterst efficiënt georganiseerd.