Clicky


IAA: "Cool by Carrier": innovatie voor een hoogwaardige, efficiënte en duurzame koelketen

IAA:
20-09-2012 10:31 | IAA Nutzfahrzeuge Hannover | auteur de redactie
HANNOVER - De marktleider en specialist op het gebied van koeltransport, Carrier Transicold, heeft zijn "Cool by Carrier"-label en daaraan gerelateerde oplossingen voor koeltransport geïntroduceerd op de IAA-beurs 2012 (Internationale Automobil-Ausstellung) in Hannover.

Carrier Transicold draagt wereldwijd bij aan de verbetering van de temperatuurregeling tijdens het transport (ook over zee) met een volledig assortiment producten voor gekoelde vrachtwagens, opleggers en containers. De onderneming is een onderdeel van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp.

"Het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de koelketen is diep geworteld in de cultuur van Carrier Transicold. Het waarborgen van de coldchain is van cruciaal belang om te garanderen dat verse en bevroren goederen in optimale conditie worden aangeleverd. Dat besef zit in onze genen", licht David Appel, president van Carrier Transicold toe. "Het "Cool by Carrier"-label staat voor de technologie en expertise die Carrier Transicold inzet om de koelketen te handhaven, de kosten te minimaliseren en het milieu maximaal te ontzien."

De "Cool by Carrier"-labels zijn ontworpen rond vier centrale thema's:
• "Coolnovation" door Carrier – innovatie voor optimale prestatie van de koelketen
• "Econovation" door Carrier – innovatie voor kostenbesparende activiteiten
• "Greenovation" door Carrier – innovatie die milieuvriendelijk is
• Service door Carrier – voor een perfect beschermde koelketen

"De IAA-beurs 2012 valt samen met de 110e verjaardag van de uitvinding van de moderne airconditioning door Dr. Willis Carrier", voegt Bertrand Gueguen, vicepresident van Carrier Transicold - Europe Truck/Trailer eraan toe. "In dezelfde geest van innovatie voeren wij vooruitstrevende oplossingen in, zoals de nieuwe Vector 1950 en het recent gelanceerde "Cool by Carrier"-label."

"Cool by Carrier"-labels: Innovatie koelketen met "Coolnovation" door Carrier
Naast de nieuwe Vector 1950 kunnen bezoekers van de stand ook drie nieuwe Supra-modellen bekijken met een hoge (tot 11.900 Watt) capaciteit. Nieuwe ventilatoren verhogen de luchtverplaatsing met 28% waardoor de ingestelde temperatuur snel wordt bereikt. Door het gebruik van een condensor van 7 mm en een compacte compressor wordt het brandstofverbruik per watt nog verder beperkt.

Het innovatieve Pulsor-gamma van Carrier, voor bedrijfsvoertuigen met een laadruimte van 12 tot 30 kubieke meter, bereikt de maximale koelcapaciteit al bij een laag toerental (1.000 rpm), zodat de koudeketen continu gewaarborgd is. Daardoor is de Pulsor ideaal voor bestelwagens die in drukke stadscentra, met veel deuropeningen, moeten distribueren. De Pulsor combineert de gepatenteerde E-Drive technologie van Carrier met een inverter en een hermetische compressor met variabele snelheid. Een demonstratie van de snelle pulldown van de Pulsor zal tijdens de IAA-beurs dagelijks om 14.00 uur plaatsvinden, op de buitenruimte van Carrier Transicold, stand P35 in het openluchtgedeelte van Hermesturm.

"Cool by Carrier"-labels: Kostenefficiëntie met "Econovation"
Het kosten-efficiënt in stand houden van de coldchain is voor heel wat transportbedrijven een behoorlijke uitdaging. De volledig elektrische E-Drive technologie, zoals toegepast in de Vector- serie van Carrier, biedt de perfecte oplossing. Zo heeft een grote Britse keten die beschikt over een met Vectors uitgeruste vloot van 700 trailers een inzetbaarheid op de weg gehaald van 99,7%. De statistieken zijn gebaseerd op een aantal prestatie-indicatoren (KPI's) die door Carrier Transicold gemeten zijn om de werkingstijd van de vloot aan te tonen.

De Vector 1550 van Carrier combineert een economizer met een hermetische compressor, waardoor het gebruik van een dieselmotor van 1,5 liter mogelijk is. Hierdoor wordt het koelvermogen tijdens de pulldown fase met 40% verhoogd, hetgeen automatisch gereduceerd wordt tijdens de reguleringsfase. Door zo de capaciteit op de koelfases af te stemmen, wordt het energieverbruik drastisch verminderd.

"Cool by Carrier"-labels: "Greenovation" helpt de gevolgen voor het milieu te beperken
Met het verminderen van de milieu-impact in gedachten, is in het kader van "Greenovation" de City Line ingevoerd die vervoerders helpt te voldoen aan de eisen van stedelijke distributie. De City Line bestaat uit het Vector City™ gamma - geluidsarme PIEK-gecertificeerde units voor trailers, en de Supra City Z™-units zonder motor voor vrachtwagens, die de emissie van fijnstof, stikstofoxide, koolstof en koolwaterstoffen verminderen. De nieuwste toevoeging aan deze City Line, de Supra City, voldoet volledig aan de PIEK-norm voor geluidsbeperking. Het is daarmee de ideale oplossing voor nachtelijke distributie in stedelijke gebieden.

"Cool by Carrier"-labels: De koelketen gewaarborgd met service "de klok rond"!
Het team van Carrier Transicold Europe bestaat uit professionals die de klant ondersteunen om de lading in perfecte conditie af te leveren. Bezoekers aan de IAA-beurs kunnen uit de eerste hand het hoge serviceniveau van Carrier Transicold Europe ervaren in een mobiele trainingsoplegger die wordt getoond op de buitenruimte van Carrier Transicold, stand P35 in het openluchtgedeelte van Hermesturm. Carrier Transicold Europe beschikt over ca. 1.700 vakkundige technici, verspreid over 550 regionale centra, die klaarstaan om klanten te helpen. Een hotline is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar in 17 talen en een nieuwe service-app voor smartphones maakt een snel en eenvoudig contact met servicecentra in Europa, het Midden-Oosten en Afrika mogelijk.

Innovatie voor de toekomst
Carrier Transicold brengt technologie naar de toekomst, voortbouwend op 110 jaar innovatie. Een prototype trailer-unit die gebruikmaakt van kooldioxide (CO2) als natuurlijk koudemiddel zal worden getoond op de IAA-beurs. Met een aardopwarmingsvermogen (GWP) gelijk aan één levert deze CO2-eenheid uitstekende prestaties in vergelijking met conventionele koudemiddelen op basis van synthetische fluorkoolwaterstoffen (HFK's).



Dit prototype is uitgerust met een deeltjesfilter om de emissie van vaste deeltjes door de dieselmotor te reduceren, terwijl de unit nog steeds onafhankelijk van de motor van de vrachtwagen kan werken. Er wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd regelsysteem dat vergeleken kan worden met dat in auto's en zwaar materieel. Geavanceerde elektronica en de scheiding van functies leiden tot een hoogwaardig systeem dat gebruiksvriendelijk is en verbeterde efficiëncy en flexibiliteit biedt.

Voor meer informatie over "Cool by Carrier" kunt u Carrier Transicold bezoeken op de IAA-beurs, stand E19, hal 27, van 20 tot 27 september 2012.