Clicky


Arbocatalogus Transport en Logistiek ondertekend

Arbocatalogus Transport en Logistiek ondertekend
12-12-2011 16:25 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Vandaag hebben de voorzitters van Transport en Logistiek Nederland, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen bij Gezond Transport in Gouda hun handtekening gezet onder de Arbocatalogus voor de sector Transport en Logistiek.

De Arbocatalogus is een overzicht van belangrijke arbeidsrisico’s en bijbehorende beheersmaatregelen. Gezond Transport heeft deze samen met werkgevers en werknemers verzameld en ontwikkeld. De maatregelen zijn op maat voor de sector en toegespitst op de praktijksituatie in transport- en logistieke bedrijven.

Eigen regie
Nu de Arbocatalogus ondertekend is, wordt deze aangeboden aan de Arbeidsinspectie voor toetsing. Na goedkeuring door de Arbeidsinspectie gebruikt zij de catalogus als referentiekader bij inspecties en projecten in de branche. Waar voorheen de overheid bepaalde hoe een bedrijf invulling moest geven aan de wettelijke bepalingen over veilig en gezond werken, hebben de bedrijven en werknemers dat nu zelf ingevuld.

Tevreden voorzitters
De voorzitters complimenteerden hun leden met het realiseren van de Arbocatalogus. Alexander Sakkers, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, toonde zich tevreden met het resultaat. Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord wil ondernemen, zal human resources en arbeidsomstandigheden een belangrijke plaats moeten geven.



Jaap Jongejan, voorzitter van CNV Vakmensen, voegde hieraan toe dat de ondertekening een mijlpaal is op weg naar veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Henk van der Kolk, voorzitter FNV Bondgenoten, roemde de samenwerking tussen werkgevers en werknemers en onderstreepte het belang van de Arbocatalogus voor een gezondere toekomst van de sector.