Clicky


Gekantelde truck met kuikens blokkeert A28 [update]

Gekantelde truck met kuikens blokkeert A28 [update]
04-04-2012 09:40 | Ongevallen | auteur de redactie
SPIER – De A28 richting Assen is dinsdagmorgen urenlang geblokkeerd geweest door een gekantelde vrachtwagen met aanhanger, meldt de politie.

Tegen 01.45 uur wilde de 45-jarige bestuurder uit Augustinusga iets van zijn bijrijderstoel pakken. Hij lette daarbij even niet op, schrok omdat de combinatie richting een wegwijzerbord ging, stuurde abrupt de andere kant op en lag voor hij het in de gaten had met de combinatie op de kant. Dit midden op de rijbaan waardoor de hele rijbaan geblokkeerd was.

Het verkeer tussen de afritten Pesse en Spier werd omgeleid. De combinatie was geladen met kippen. Een deel van de dieren overleefde het ongeval niet. Een enkele kip koos de vrijheid. De vrachtwagenchauffeur raakte licht gewond. De brandweer kwam er aan te pas om hem uit de cabine te bevrijden, waarna hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

De levende kippen werden overgeladen in een andere vrachtauto. De dode kippen werden geruimd. Dit opruimen en het bergen van de vrachtwagencombinatie duurde tot bijna 10.00 uur waarna de weg weer kon worden vrijgegeven.