Clicky


Vrachtwagenchauffeur gewond na aanrijding in Dordrecht

Vrachtwagenchauffeur gewond na aanrijding in Dordrecht
03-04-2012 13:52 | Ongevallen | auteur de redactie
DORDRECHT - Een 64-jarige chauffeur uit Lelystad is maandag rond 14.35 uur gewond geraakt toen hij op de Mijlweg met zijn vrachtwagen in botsing kwam met een tegemoetkomende vrachtwagen. Deze werd bestuurd door een 60-jarige chauffeur uit Waddinxveen, die licht gewond raakte, meldt de politie.

Het ongeval gebeurde dichtbij de T-splitsing met Nijverheidstraat, waar de andere vrachtwagen juist vandaan was gekomen om de Mijlweg op te draaien. De 64-jarige gewonde man raakte bekneld in zijn cabine en moest door de brandweer bevrijd worden. Voor hem kwam naast twee ambulances ook een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd, waar meerdere beenbreuken werden geconstateerd. Beide vrachtwagens raakte behoorlijk beschadigd en moesten weggesleept worden.

De Mijlweg was tussen de Van Leeuwenhoekweg en de Laan der Verenigde Naties tot ± 18.00 uur afgesloten en het verkeer werd omgeleid. Nadat het technisch onderzoek was afgerond en het wegdek was opgeruimd en gereinigd, werd de weg weer vrijgegeven. De oorzaak van de ongeval is nog niet duidelijk.